Kusari-Lila për kandidimin e Vjosa Osmanit: Paralajmërim i një etape të re të Kosovës

Ish-deputetja dhe themeluesja e Alternativës, Mimoza Kusari-Lila ka mirëpritur kandidimin e Vjosa Osmanit për kryeministre. Kusari-Lila përmes një postimi në Facebook, ka shkruar se “kandidimi i Vjosës ka shumë simbolika, por më e rëndësishmja është ajo e...

Kryetarja e Alternativës dhe deputetja Mimoza Kusari tregon me kë pritet të bëjnë koalicion dhe për kënd kanë vija të kuqe

Qëndrimet pro ekipit negociator kanë ndikuar që Ilir Deda, një nga themeluesit e partisë Alternativa, të distancohet po nga kjo parti, pasi që anëtarët e tjerë kishin qenë kundër, duke përfshirë edhe kryetaren Mimoza Kusari-Lila. Kryetarja e Alternativës, Mimoza...

Kryetarja e Alternativës dhe deputetja e Kuvendit të Kosovës në cilësinë e kryesueses të grupit të miqësisë Kosovë – Kanada

Kryetarja e Alternativës dhe deputetja e Kuvendit të Kosovës në cilësinë e kryesueses të grupit të miqësisë Kosovë - Kanada, bashkë me Ambasadorin jo rezident z. Daniel Maksymiuk ishin mysafirë në Rtk-Live për të folur për bashkëpunimin Kosovë - Kanadë dhe të...

Kryetarja e Alternativës dhe deputetja e Kuvendit të Kosovës Mimoza Kusari, mori pjesë në konferencën Ever Green Kosovo.

Kryetarja e Alternativës dhe deputetja e Kuvendit të Kosovës Mimoza Kusari, sot mori pjesë në konferencën Ever Green Kosovo e organizuar nga OJQ Let’s do it Kosova dhe zyrja e Kombeve të Bashkuara në Kosovë. Në panelin për sfidat mjedisore dhe zgjidhjet nga...

Kusari-Lila: Arsyeja pse jemi të maleve është sepse i kemi më të bukurat në botë

Kusari-Lila: Arsyeja pse jemi të maleve është sepse i kemi më të bukurat në botë Kryeministres serbe Ana Bërnabiq, që quajti politikanët kosovarë “të zbritur nga mali”, i ka reaguar edhe kryetarja e Alternativës Mimoza Kusari-Lila, e cila njihet për kohën e shumtë që...

Kryetarja e Alternativës Mimoza Kusari morri pjesë sot në panelin: Gratë në biznes

Me organizimin e zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë dhe koalicionit për të drejta të barabarta për të gjithë #ERAC (Equal Rights for All Coalition), Kryetarja e Alternativës dhe deputetja e Kuvendit të Kosovës, Mimoza Kusari morri pjesë sot në panelin: Gratë në...

Sot Kryetarja e Alternativës, Mimoza Kusari u takuan me Kongresistin Amerikan

Sot Kryetarja e Alternativës, Mimoza Kusari bashkë me përfaqësues tjerë të opozitës në Kuvendin e Kosovës, u takuan me Kongresistin Amerikan z. Ed Case, me të cilin biseduan për situatën aktuale politike në Kosovë, bashkëpunimin rajonal dhe...

Kryetarja e Alternativës Mimoza Kusari po merr pjesë në vizitën studimore në Ljubljanë

Në vazhdën e aktiviteteve të PIPS në përkrahje të mobilitetit të qëndrueshëm urban, në njërën prej vendeve lidere në mobilitetin e qëndrueshëm urban, u mbajt vizita studimore për deputetët e parlamenteve të Evropës Juglindore prej 13-14 Maj. Deputetët Liburn...

Qëndrimi i Alternativës lidhur me Platformën për Dialog

Qëndrimi i Alternativës lidhur me Platformën për Dialog, të prezantuar nga Kryetarja, znj.Mimoza Kusari, në takimin e thirrur nga Kryetari i Kuvendit të Kosovës, z.Kadri Veseli. - Konsiderojmë se është e domosdoshme ndërtimi i konsensusit dhe ulja në tavolinë nuk do...

Alternativa dënon sulmin ndaj dy të rinjëve në Novi Sad

Alternativa dënon rrahjen makabër të dy të rinjëve, gjatë ditës se djeshme në Novi Sad. Aq më tepër, kur deri te ky akt brutal ka ardhur vetëm sepse ata flisnin gjuhën e tyre amëtare - gjë e cila është e garantuar me çdo Konventë Ndërkombëtare. Të tilla veprime nuk...

Komunikata nga Konferenca për Media 06.07.2019

Komunikata nga Konferenca për Media Keqpërdorimet po thellohen, buxheti dhe shteti po rrezikohet – vendi duhet të shkojë në zgjedhje sa më parë Alternativa konsideron se raportet e fundit të auditorit të përgjithshëm dhe keqpërdorimet e evidentuara të parasë publike...

read more

Pse Alternativa?

Diskursi politik dhe qeverisës i Kosovës, ka sjellë një ndarje të theksuar në mes të prioriteteve të qytetarëve të Republikës së Kosovës dhe prioriteteve qeverisëse.
VERA RTK 2019 - 08.07.2019

VERA RTK 2019

Posted by RTK on Monday, 8 July 2019

Interesi shtetëror është parësor.

Posted by Alternativa on Thursday, 20 April 2017

Bashkëpunim me të gjithë ata që duan ndryshim të vërtetë.

Posted by Alternativa on Tuesday, 11 April 2017
VERA RTK 2019 - 08.07.2019

VERA RTK 2019

Posted by RTK on Monday, 8 July 2019

Interesi shtetëror është parësor.

Posted by Alternativa on Thursday, 20 April 2017

Bashkëpunim me të gjithë ata që duan ndryshim të vërtetë.

Posted by Alternativa on Tuesday, 11 April 2017
i

Raporti vjetor Financiar 2017

Raporti Financiar për Zgjedhjet Lokale 2017

Kontakti

Alternativa, Selia Qendrore, Prishtinë: • Kompleksi Qafa, Rr. UCK, kati 1, nr 67, • Tel.: 049788876 • Email: mail@alternativaekosoves.org