Në 25-vjetorin e Betejes së Çabratit, Agon Dobruna, Kryetari i Degës së Alternativës dhe Zv. Ministri i Financave, Arbërije Nagavci Ministre e Arsimit, dhe Ardian Gola deputet së bashku me bashkëpunëtorë të tjerë, kanë bërë homazhe për Dëshmorët e Martirët në Gjakovë.

Sot, Kryetari i Degës së Alternativës dhe Zëvendës Ministri i Financave, Agon Dobruna, bashkë me Ministren e Arsimit, Arbërije Nagavci, deputetin Ardian Gola, Zëvendës Ministrin e Zhvillimit Rajonal Ali Tafarshiku, Zëvendës Ministrja e Shëndetësisë znj. Dafina Gexha Bunjaku, bashkëpuntorë nga Alternativa dhe LVV-ja në Gjakovë, kanë bërë homazhe me rastin e 25 vjetorit të Betejes së Çabratit, ku në altarin e Lirisë ranë shumë Dëshmorë e Martirë.

Beteja e Çabratit e cila filloi me 7 Maj, 1999 zgjati tri ditë rresht, duke shënuar kështu rastin e vetëm të luftës së UÇK-së me krijimin e brigadës në një qytet, brigadën 137.

Në këto tri ditë beteje, për liri dhanë jetën ushtarët:

Ahmet Gjikolli (nga Peja)

Bujar Roka

Tom Gjoka (nga fshati Dashinoc-komuna e Deçanit)

Kushtrim Hoxha (vdiq me 8 maj nga plagët)

Dashmir Krasniqi

Visar Juniku

Sefedin Xërxa

Hamëz Zymberi (vdiq me 15 maj nga plagët)

Agim Haxhiavdyli

Yllka Domi

Ilir Berisha (u vra me 10 maj, në oborrin e familjes Sharani)

Taulant Nura

Ali Hoxha

Hazyr Këpuska.

Ndërsa forcat serbe nuk kursyen civilët e paarmatosur dhe ekzekutuan në oborret dhe shtëpitë e tyre:

07.05.’99

Elez Bakalli, Selim Lluhani, Tefik Lluhani, Esat Bicurri, Ferhat Bicurri, Nexhdet Bicurri, Sadri Binaku, Florim Berisha, Gëzim Berisha, Shani Luzha, Florim Luzha, Sami Luzha, Gëzim Luzha, Ylber Mejzini, Basri Nura, Halit Nura, Agim Efendija, Astrit Rexha, Kastriot Zherka, Gani Shtrezi, Lulzim Jaka, Halil Axhemi, Burim Bardhi, Fehmi Haxhidauti, Genc Këpuska, Ali Krypa, Ali Beqrama, Ibrahim Gojani, Ejup Huma, Faton Huma, Florent Sulejmani, Avni Shasivari, Shkëlzen Ajrani, Ganii Ibrahimi, Demush Lata, Hasan Smajli,Ramë Syla, Sokol Zenuni, Musa Binaku, Shaban Dodaj, Osman Tafa, Xhelal Sefa.

08.05.’99

Neki Pula, Megzun Boshnjaku, Halil Gashi, Faik Qava, Kujtim Nuka.

10.05,’99

Arben Gexha, Osman Haxhiavdyli, Agron Haxhiavdyli, Afrim Haxhiavdyli, Driton Lluhani, Bekim Haxhibeqiri, Dukagjin Haxhibeqiri, Edmond Haxhibeqiri, Bashkim Domi, Bardhyl Çaushi, Ylber Hoxha, Mentor Shtaloja, Avni Spasi, Islam Koci, Idriz Mehmeti, Njazi Mehmeti , Agim Berisha, Albert Berisha, Fadil Berisha, Qazim Kajdomqaj, Muhamet Dyla, Isa Lokaj, Cenë Hajdari, Afrim Dana, Labinot Dana, Luan Dana, Albert Dana, Kastriot Dana, Gëzim Dana, Agron Dana, Osman Dana, Genc Haraqija, Mehdi Haraqija, Genc Morina, Adriatik Morina, Skënder Morina, Isuf Saraqini, Agim Saraqini, Arben Saraqini, Veli Saraqini, Skifer Sharani, Valon Sharani, Visar Sharani, Isuf Sharani, Mentor Sharani, Tahir Sharani.

11.05.’99

Ramdan Dana, Shyhrete Dana.

LAVDI!

Shpërndaj në:

Kontakti

Jeni abonuar me sukses Error

© 2023 Alternativa e Kosovës